Search
Close this search box.

Διευθυντής Παθολογίας, Σύμβουλος Παθολόγος

Ανδρέας Μαμήλος

Andreas Mamilos

Ο Δρ med.
Ανδρέας Μαμήλος σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στο Mainz της Γερμανίας, όπου ξεκίνησε και την ειδικότητά του στην Παθολογία (υπό την επίβλεψη του καθηγητή Dr. Kirkpatrick).
Συνέχισε την ειδίκευσή του στο Πανεπιστήμιο του Regensburg στη Βαυαρία (υπό την εποπτεία του καθηγητή Dr. Evert), όπου εργάστηκε επίσης ως ερευνητής και ακαδημαϊκός συνεργάτης.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εκπαιδεύτηκε σε ιατρικές αυτοψίες, ιστοπαθολογία, κυτταρολογία και μοριακή παθολογία.

Η διδακτορική του διατριβή ήταν στον τομέα των βιοϋλικών και της βιοσυμβατότητας και μελέτησε τον παθομηχανισμό των μακροφάγων στο σχηματισμό περιτοναϊκών συμφύσεων.
Στο Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών στους τομείς της GvHD και της μικροβιακής αντιμετώπισης των όγκων.

Μετά από 17 χρόνια σπουδών και εργασίας στη Γερμανία, επέστρεψε στην πατρίδα του και ανέλαβε νέος διευθυντής του Τμήματος (Ιστο)Παθολογίας.

Εκτός από τη διαγνωστική του ιδιότητα, θα συνεχίσει επίσης την έρευνά του στο κέντρο μας, καθώς και με άλλους εταίρους που θα ήθελαν να συνεργαστούν.

Μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της ερευνητικής κοινότητας και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ και ταξιδεύει συχνά στη Γερμανία για να δώσει διαλέξεις σε φοιτητές ιατρικής, οδοντιατρικής και μοριακής βιολογίας.

  • 2007 - 2014: Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ του Πανεπιστημίου του Μάιντς
  • 2013 - 2018: Βαθμός: "magna cum laude" (1,0 άριστα)
  • 2013 - 2016: Manfred Lautenschläger Foundation: Υποτροφία Ιατρικής Αριστείας του Ιδρύματος Manfred Lautenschläger
  • 2014: Ιατρική εγγραφή
  • Διδακτορικό: "Τα μακροφάγα στην ανάπτυξη και την πρόληψη των ενδοπεριτοναϊκών συμφύσεων - Η παθοφυσιολογική τους σημασία" υπό την επίβλεψη του καθηγητή Dr. med. mult.
    C.J. Kirkpatrick (REPAIR-lab, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Παθολογίας, Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Mainz).
    Πειραματική έρευνα σε συνεργασία με τους Πανεπιστήμιο του Regensburg, Ινστιτούτο Παθολογίας, REPAIR-Lab, Γερμανία, Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Τμήμα Γυναικολογίας, Νοσοκομείο Brigham and Women's, Βοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες, Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Mainz, Ινστιτούτο Παθολογίας, Γερμανία, Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, Ακαδημία Sahlgrenska, Τμήμα Βιοϋλικών, Σουηδία, Γερμανικό Ινστιτούτο Έρευνας Κλωστοϋφαντουργίας και Ινών, Denkendorf , Γερμανία.
  • Από το 2011 είναι μέλος της ομάδας εργασίας Cartilage-Tissue-Engineering και της ομάδας "in situ" - έρευνα του εργαστηρίου REPAIR στο Mainz και στο Regensburg.
  • Από το 2014 βοηθός έρευνας της επιστημονικής ομάδας AG Brochhausen, REPAIR-lab, μέλος του Ινστιτούτου Αριστείας για την Μηχανική των Ιστών και την Αναγεννητική Ιατρική.
  • Από το 2018 Έρευνα σχετικά με τη θεραπεία με αναστολείς του ανοσολογικού σημείου ελέγχου για τα ακανθοκυτταρικά καρκινώματα και τη φαρμακευτική οστεονέκρωση της γνάθου (MRONJ) σε συνεργασία με την Κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ.
  • Από το 2021 Μέλος του SFB Transregio 221 (Collaborative Research Centre (Regensburg, Erlangen, Würzburg)/Transregio (CRC/TR) 221: Innovative immune modulation strategies to separate GvHD from GvL effects in order to enhance the safety and efficacy of allo-HSCT in the future) και ιστοπαθολόγος αναφοράς για τη νόσο του μοσχεύματος έναντι του ξενιστή.
  • Σημεία ενδιαφέροντος: αναστολείς των σημείων ανοσοελέγχου, φλεγμονή, βιοϋλικά, αναγέννηση ιστών, αναγέννηση οστών και χόνδρων, επούλωση πληγών, μακροφάγα

    Διδασκαλία:

    1. Μάθημα παθολογίας για φοιτητές ιατρικής, University Medical Center Mainz (2014 -2015)
    2. Διαλέξεις και μαθήματα παθολογίας για φοιτητές ιατρικής, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων παθογένεσης ασθενειών, μακροσκοπίας χειρουργικών παθολογικών δειγμάτων, ιστοπαθολογικής εκπαίδευσης και μοριακής παθολογίας, Πανεπιστήμιο του Regensburg (Από το 2015)
    3. Διαλέξεις και μαθήματα παθολογίας για φοιτητές οδοντιατρικής, Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ (Από το 2015)
    4. Διαλέξεις και μαθήματα παθολογίας για φοιτητές μοριακής βιολογίας, Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ (Από το 2017)
    5. Κλινική-Παθολογική-Συνέδρια για φοιτητές ιατρικής: (Από το 2016)
    6. Κλινική-Παθολογική-Συνέδριο για φοιτητές οδοντιατρικής: (Από το 2017)

  • Συν-συγγραφέας του συνοδευτικού σεναρίου "Παθολογία" για το μάθημα της Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Mainz.
    Το σενάριο χρησιμεύει ως ιστολογικός και ιστοπαθολογικός άτλαντας για την προετοιμασία και την παρακολούθηση των μαθημάτων και των διαλέξεων στον τομέα της παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Mainz.
  • PATE - Εικονική μικροσκοπία Mainz και Regensburg: για την εικονική μικροσκοπία ανατομικών-παθολογικών τομών.
    Η συλλογή βασίζεται στα παρασκευάσματα που συζητούνται στο πλαίσιο του μαθήματος της Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Mainz και στο Πανεπιστήμιο του Regensburg.
    Η συλλογή θεωρεί τον εαυτό της ως φόρουμ για διδακτικά ιστοπαθολογικά παρασκευάσματα.
  • 2021 - Σήμερα: Πιστοποίηση των μονάδων προσυμπτωματικού ελέγχου στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού (κάθε έτος με επιτυχείς εξετάσεις για την πιστοποίηση)
  • 2018 - 2021 Μέλος της επικεφαλής ομάδας για τα ένζυμα επιδιόρθωσης αναντιστοιχιών (MLH1, MSH2, MSH6, PMS2), την MLH1-προμοτομεθυλίωση και τη μικροδορυφορική αστάθεια για τα κληρονομικά καρκινώματα του παχέος εντέρου και του ενδομητρίου και το Lynch-Syndrom του QuIP®, Quality Assurance of Initiative Pathology στη Γερμανία.
  • Συμμετοχή σε διεπιστημονικά Tumorboards (εβδομαδιαία):
    • Διεπιστημονική επιτροπή γεροντικών όγκων του Κέντρου Καρκίνου του Μαστού του Mainz, University Medical Center Mainz (2014-2015) και του Κέντρου Καρκίνου του Μαστού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Regensburg (από το 2015).
    • Διεπιστημονικό συμβούλιο όγκων για κακοήθεις όγκους κεφαλής και τραχήλου του Κέντρου όγκων κεφαλής και τραχήλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2017)
    • Διεπιστημονική επιτροπή όγκων για τους όγκους του προστάτη και τους ουρολογικούς όγκους του Ουρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2017)
    • Διεπιστημονικό συμβούλιο όγκων για κακοήθεις όγκους του πνεύμονα, του υπεζωκότα και του μεσοθωρακίου του Κέντρου Πνευμονικών Όγκων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2018)
    • Διεπιστημονικό συμβούλιο όγκων για τα σαρκώματα του Κέντρου Σαρκωμάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2019)
    • Διεπιστημονικό συμβούλιο όγκων για όγκους στην κοιλιακή χώρα (έντερο, ήπαρ, χοληφόροι πόροι και πάγκρεας) της κλινικής γενικής χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2019).
    • Διεπιστημονική επιτροπή αιματολογίας για λευχαιμίες και λεμφώματα της αιματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2019)
    • Διεπιστημονική επιτροπή μοριακών όγκων για συμπαγείς όγκους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρέγκενσμπουργκ (από το 2020)
  • Ολοκλήρωσε επιτυχώς μαθήματα για την αξιολόγηση του PD-L1 σε διάφορους συμπαγείς όγκους.
  • Επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων της Διεθνούς Ακαδημίας Παθολογίας (Επιλογή):
    • Παθολογία κεφαλής και τραχήλου (Λέκτορες: Baumhoer, CH-Basel, F. Haller, Erlangen, A. Hartmann, Erlangen, S. Ihrler, München, O. Guntinas-Lichius, Jena, G. Klöppel, München, W. Weichert, München)
    • Φλεγμονώδεις παθήσεις του κατώτερου γαστρεντερικού σωλήνα (Εισηγητές: C. Langner, Graz / Αυστρία F. Offner, Feldkirch / Αυστρία)
    • Κυτταρολογία του τραχήλου της μήτρας (Lecturers: H. Griesser, Köln, Katrin Marquardt, Schwerin, J. Möckel, Freiburg)
    • Παθολογία του μαστού (LS270) (Διαλέκτορες: F. Länger, Ανόβερο, H.-P. Sinn, Χαϊδελβέργη, H.H. Kreipe, Ανόβερο, T. Decker, Neubrandenburg)
    • Παθολογία του προστάτη: όγκοι και ασθένειες (Εισηγητές: G. Kristiansen, ΒόννηL. Egevad, Στοκχόλμη/Σουηδία)
    • Υποτύποι καρκινώματος του παχέος εντέρου συμπεριλαμβανομένου του προσαρτήματος και των πρόδρομων μορφών τους (Εισηγητές: T. Kirchner, Μόναχο, D. Horst, Βερολίνο, J. Neumann, Μόναχο)
    • Όγκοι των όρχεων (LS325) (Εισηγητές: Bremmer, Göttingen, S. Schweyer, Starnberg)
    • Όγκοι του νεφρού (LS 261) (Διαλέκτορες: A. Agaimy, Erlangen, A. Hartmann, Erlangen, Kerstin Amann, Erlangen)
    • Όγκοι του θυρεοειδούς αδένα (LS 31) (Lecturers: K.W. Schmid, Essen, Sien-Yi Sheu-Grabellus, Recklinghausen, Ενημέρωση 2015)

Ερευνητικά άρθρα και αναφορές περιπτώσεων:

  1. Mamilos A., Lein A, Winter L, Ettl T, Künzel J, Reichert TE, Spanier G, Brochhausen C.
    Tumor Immune Microenvironment Heterogeneity at the Invasion Front and Tumor Center in Oral Squamous Cell Carcinoma as a Perspective of Managing This Cancer Entity
    J Clin Med. 2023 Feb 20,12(4):1704.
    doi: 10.3390/jcm12041704.
  2. Mamilos A., Lein, A., Winter, L., Haas, M., Reichert, T.E., Ettl, T., Künzel, J., Spanier, G., Brochhausen, C. Ανοσοϊστοχημική αξιολόγηση της πυκνότητας των μικροαγγείων στο OSCC: Χωρική ετερογένεια της αγγειογένεσης και η επίδρασή της στην επιβίωση. Βιοϊατρική 2023,11,2724.
    https://doi.org/ 10.3390/biomedicines11102724
  3. Mamilos A., Spörl S, Spanier G, Ettl T, Brochhausen C, Klingelhöffer C Οι πρώτες ποσοτικές ιστομορφολογικές αναλύσεις της ζωτικότητας και της φλεγμονής των οστών σε χειρουργικά δείγματα ασθενών με φαρμακευτική οστεονέκρωση της γνάθου. J Oral Pathol Med. 2020 Sep 18.
    J Oral Pathol Med. 2021 Jan,50(1):76-84.
    doi: 10.1111/jop.13112.
    Epub 2020 Oct 1
  4. Michaelides I, Künzel J, Ettl T, Beckhove P, Bohr C, Brochhausen C, Mamilos A. Αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα των σιελογόνων αδένων: πιλοτική μελέτη πιθανών θεραπευτικών στόχων και χαρακτηρισμός του ανοσολογικού περιβάλλοντος του όγκου και της αγγειογένεσης. Eur Arch Otorhinolaryngol.
    2023 Mar 1.
    doi: 10.1007/s00405-023-07884-3.
  5. Mamilos, A., Matzaroglou, C., Maier, G.S., Zawy Alsofy, S., Drees, P., Kafchitsas, K. Ανεπάρκεια βιταμίνης D σε ορθοπεδικούς ασθενείς σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη-Πρώτη μελέτη που συγκρίνει γερμανικό και ελληνικό πληθυσμό. Osteology 2023, 3, 11-20.
    https://doi.org/10.3390/ osteology3010002
  6. Mamilos A., Winter L, Schmitt VH, Barsch F, Grevenstein D, Wagner W, Babel M, Keller K, Schmitt C, Gürtler F, Schreml S, Niedermair T, Rupp M, Alt V, Brochhausen C.
    Macrophages: From Simple Phagocyte to an Integrative Regulatory Cell for Inflammation and Tissue Regeneration-A Review of the Literature.
    Κύτταρα.
    2023 Jan 11,12(2):276.
    doi: 10.3390/cells12020276
  7. Matos C, Mamilos A., Shah PN, Meedt E, Weber D, Ghimire S, Hiergeist A, Gessner A, Dickinson A, Dressel R, Walter L, Stark K, Heid IM, Poeck H, Edinger M, Wolff D, Herr W, Holler E, Kreutz M, Ghimire S Η υπορύθμιση της έκφρασης του υποδοχέα της βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της οξείας γαστρεντερικής νόσου μοσχεύματος έναντι ξενιστή σχετίζεται με κακή έκβαση μετά από αλλογενή μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων. Front Immunol.
    2022 Oct 20,13:1028850.
    doi: 10.3389/fimmu.2022.1028850.
    eCollection 2022.
  8. Babel M, Mamilos A., Seitz S, Niedermair T, Weber F, Anzeneder T, Ortmann O, Dietmaier W, Brochhausen C Σύγκριση της ποιότητας του DNA και του RNA των δειγμάτων βιοτράπεζας για τον καρκίνο του μαστού μετά από πρωτόκολλα μακροχρόνιας αποθήκευσης στους - 80 °C και σε υγρό άζωτο. Sci Rep. 2020 Sep 1,10(1):14404.
    doi: 10.1038/s41598-020-71441-9.
  9. Spoerl S, Gerken M, Mamilos A., Fischer R, Wolf S, Nieberle F, Klingelhöffer C, Meier JK, Spoerl S, Ettl T, Reichert TE, Spanier G Ο λόγος των λεμφαδένων ως προγνωστικός παράγοντας για την έκβαση στο ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του στόματος: πολυκεντρική μελέτη κοόρτης με βάση τον πληθυσμό. Clin Oral Investig.
    2020 Aug 4.
    doi: 10.1007/s00784-020-03471-6.
  10. Barsch F, Mamilos A., Babel M, Wagner WL, Winther HB, Schmitt VH Hierlemann H, Teufel A, Brochhausen C. Ημιαυτόματη ποσοτικοποίηση της απόκρισης του ινώδους ιστού σε σύνθετα τρισδιάστατα νηματοειδή ικριώματα με τη χρήση ψηφιακής ανάλυσης εικόνας. J Biomed Mater Res A. 2022 Feb,110(2):353-364.
    doi: 10.1002/jbm.a.37293.
    Epub 2021 Aug 14.PMID: 34390322
  11. Grevenstein D, Mamilos A., Schmitt VH, Niedermair T, Wagner W, Kirkpatrick CJ, Brochhausen C. Εξαιρετικά ιστολογικά αποτελέσματα όσον αφορά την αναγέννηση του αρθρικού χόνδρου μετά από εμφύτευση αυτόλογων χονδροκυττάρων (ACI) με βάση σφαιροειδή. Knee Surg Sports Traumatol Arthrosc.
    2020 Apr 10.
    doi: 10.1007/s00167-020-05976-9.
    .
    Epub 2020 Apr 10.PMID: 32277263.
  12. Schmitt VH, Mamilos A., Schmitt C, Neitzer-Planck CN, Rajab TK, Hollemann D, Wagner W, Krämer B, Hierlemann H, James Kirkpatrick C, Brochhausen C. Απόκριση των ιστών σε πέντε εμπορικά διαθέσιμα εμπόδια περιτοναϊκής προσκόλλησης-Συστηματική ιστολογική αξιολόγηση. J Biomed Mater Res B Appl Biomater.
    2017 Mar 6.
    doi: 10.1002/jbm.b.33835.
  13. Barsch F, Mamilos A., Schmitt VH, Babel M, Winter L, Wagner W, Winther H, Ottomann C, Niedermair T, Schreml S, Hierlemann H, Brochhausen C. In Vivo Comparison of Synthetic Macroporous Filamentous and Sponge-like Skin Substitute Matrices Reveals Morphometric Features of the Foreign Body Reaction According to 3D Biomaterial Designs. Κύτταρα.
    2022 Sep 11,11(18):2834.
    doi: 10.3390/cells11182834.
  14. Mamilos A., Schmitt VH, Hollemann D, Rajab TK, Hierlemann H, Kirkpatrick CJ, Brochhausen C. Τα μακροφάγα στην ανάπτυξη και πρόληψη των περιτοναϊκών συμφύσεων - η παθοφυσιολογική τους σημασία/Die Makrophagen bei der Entstehung und Prävention intraperitonealer Adhäsionen - ihre pathophysiologische Relevanz Pathologe (2019) 40 (Suppl 1)
  15. Mamilos A., Schmitt VH, Krämer B, Planck CN, Hierlemann H., Brochhausen C. The number of M2 macrophages does not correlate with the extent of fibrosis in peritoneal adhesions-an animal study/Die Anzahl an M2-Makrophagen korreliert nicht mit dem Ausmaß an Fibrose in peritonealen Adhäsionen-eine Tierstudie. Pathologe (2017) 38(Suppl 1): 132 doi:10.1007/s00292–017–0295–8
  16. Mamilos A., Evert M, Hofmann HS, Verloh N, Utpatel K: Thymic Carcinoma of the Pleura with Mesothelioma-Imitating Growth Pattern: A Rarity/Ein Thymuskarzinom der Pleura mit Mesotheliom-imitierendem Wuchsmuster: eine Rarität Pathologe (2019) 40 (Suppl 1)
  17. Mamilos A., Evert M., Schmidt B., Schroll S., Schröder J, Evert K: Ραγδαία αναπτυσσόμενος πυρετός ως κύριο σύμπτωμα φουλμινάντ ηπατίτιδας από αδενοϊό/Obduktionsfall: Rasch entwickelndes Fieber als Hauptsymptom einer fulminanten Adenovirushepatitis. Pathologe (2017) 38(Suppl 1): 1:126 doi:10.1007/s00292–017–0295–8
  18. Niller HH, Angstwurm K, Rubbenstroth D, Schlottau K, Ebinger A, Giese S, Wunderlich S, Banas B, Forth LF, Hoffmann D, Höper D, Schwemmle M, Tappe D, Schmidt-Chanasit J, Nobach D, Herden C, Brochhausen C, Velez-Char N, Mamilos A., Utpatel K, Evert M, Zoubaa S, Riemenschneider MJ, Ruf V, Herms J, Rieder G, Errath M, Matiasek K, Schlegel J, Liesche-Starnecker F, Neumann B, Fuchs K, Linker RA, Salzberger B, Freilinger T, Gartner L, Wenzel JJ, Reischl U, Jilg W, Gessner A, Jantsch J, Beer M, Schmidt B. Zoonotic spillover infections with Ο ιός της νόσου Borna 1 που οδηγεί σε θανατηφόρα ανθρώπινη εγκεφαλίτιδα, 1999-2019: μια επιδημιολογική έρευνα. Lancet Infect Dis.
    2020 Apr,20(4):467-477.
    doi: 10.1016/S1473-3099(19)30546-8.
    Epub 2020 Jan 7.
  19. Ramakrishnan V, Schönmehl R, Artinger A, Winter L, Böck H, Schreml S, Gürtler F, Daza J, Schmitt VH, Mamilos A., Arbelaez P, Teufel A, Niedermair T, Topolcan O, Karlíková M, Sossalla S, Wiedenroth CB, Rupp M, Brochhausen C. Τρισδιάστατη οπτικοποίηση, σκελετοποίηση και ανάλυση διακλαδώσεων των αιμοφόρων αγγείων στην αγγειογένεση.Int J Mol Sci.
    2023 Apr 23,24(9):7714.
    doi: 10.3390/ijms24097714.
  20. Scheidler L, Hippe K, Ghimire S, Weber D, Weber M, Meedt E, Hoffmann P, Lehn P, Burkhardt R, Mamilos A., Edinger M, Wolff D, Poeck H, Evert M, Gessner A, Herr W, Holler E. Τα εντερικά IgA θετικά πλασματοκύτταρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι δείκτες αλλοαντίδρασης νωρίς μετά από αλλογενή μεταμόσχευση και σχετίζονται τόσο με τη νόσο μοσχεύματος κατά ξενιστή όσο και με τη θνησιμότητα που σχετίζεται με την υποτροπή. Haematologica.
    2023 Jun 1.
    doi: 10.3324/haematol.2022.282188.
  21. Abele N, Tiemann K, Krech T, Wellmann A, Schaaf C, Länger F, Peters A, Donner A, Keil F, Daifalla K, Mackens M, Mamilos A., Minin E, Krümmelbein M, Krause L, Stark M, Zapf A, Päpper M, Hartmann A, Lang T. Noninferiority of Artificial Intelligence-Assisted Analysis of Ki-67 and Estrogen/Progesterone Receptor in Breast Cancer Routine Diagnostics. Mod Pathol.
    2023 Mar,36(3):100033.
    doi: 10.1016/j.modpat.2022.100033.
  22. Grevenstein D, Oppermann J, Winter L, Barsch F, Niedermair T, Mamilos A., Eysel P, Brochhausen C. Πρώτη ανίχνευση πρωτογενών βλεφαρίδων σε τραυματισμένο ανθρώπινο πρόσθιο χιαστί σύνδεσμο: Μια πιλοτική μελέτη με παθοφυσιολογικές αντανακλάσεις. Pathol Res Pract.
    2022 Sep,237:154036.
    doi: 10.1016/j.prp.2022.154036.
    Epub 2022 Jul 21.
  23. Mendelsohn DH, Schnabel K, Mamilos A., Sossalla S, Pabel S, Duerr GD, Keller K, Schmitt VH, Barsch F, Walter N, Wong RMY, El Khassawna T, Niedermair T, Alt V, Rupp M, Brochhausen Δομική ανάλυση της μιτοχονδριακής δυναμικής-Από τα καρδιομυοκύτταρα στους οστεοβλάστες: Κριτική ανασκόπηση. C.Int J Mol Sci.
    2022 Απρ 20,23(9):4571.
    doi: 10.3390/ijms23094571.PMID: 35562962 Ελεύθερο άρθρο PMC.
    Ανασκόπηση.
  24. Niedermair T, Bhatt M, Babel M, Feustel M, Mamilos A., Schweikl H, Ferstl G, Hofman P, Brochhausen C. Ενδιάμεση αποθήκευση βιολογικών δειγμάτων σε δορυφορικά κέντρα συλλογής: Dewar και επιλογή κρυοσωλήνων είναι σημαντική για την προσωρινή αποθήκευση σε υγρό άζωτο. Βιοδιατήρηση Βιοτράπεζα.
    2022 Jun 14.
    doi: 10.1089/bio.2022.0002.
    Online ahead of print.
  25. Maurer M, Gottsauner JM, Mamilos A., Reichert TE, Ettl T Υποτροπιάζουσα οστεομυελίτιδα με πολλαπλασιαστική περιοστίτιδα μετά από τμηματική εκτομή και αποκατάσταση της κάτω γνάθου: αναφορά περιστατικού. Oral Maxillofac Surg. 2022 Mar 17.
    doi: 10.1007/s10006-022-01051-4.
    Online ahead of print.PMID: 35296946
  26. Erber R, Spoerl S, Mamilos A., Krupar R, Hartmann A, Ruebner M, Taxis J, Wittenberg M, Reichert TE, Spanier G, Spoerl S. Επίδραση της χωρικά ετερογενούς έκφρασης του Trop-2 στην πρόγνωση στο ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του στόματος. Int J Mol Sci.
    2021 Dec 22,23(1):87.
    doi: 10.3390/ijms23010087
  27. Hofman P, Ilié M, Chamorey E, Brest P, Schiappa R, Nakache V, Antoine M, Barberis M, Begueret H, Bibeau F, Bonnetaud C, Boström P, Brousset P, Bubendorf L, Carvalho L, Cathomas G, Cazes A, Chalabreysse L, Chenard MP, Copin MC, Côté JF, Damotte D, de Leval L, Delongova P, Thomas de Montpreville V, de Muret A, Dema A, Dietmaier W, Evert M, Fabre A, Forest F, Foulet A, Garcia S, Garcia-Martos M, Gibault L, Gorkiewicz G, Jonigk D, Gosney J, Hofman A, Kern I, Kerr K, Kossai M, Kriegsmann M, Lassalle S, Long-Mira E, Lupo A, Mamilos A., Matěj R, Meilleroux J, Ortiz-Villalón C, Panico L, Panizo A, Papotti M, Pauwels P, Pelosi G, Penault-Llorca F, Pop O, Poté N, Cajal SRY, Sabourin JC, Salmon I, Sajin M, Savic-Prince S, Schildhaus HU, Schirmacher P, Serre I, Shaw E, Sizaret D, Stenzinger A, Stojsic J, Thunnissen E, Timens W, Troncone G, Werlein C, Wolff H, Berthet JP, Benzaquen J, Marquette CH, Hofman V, Calabrese F. Κλινική και μοριακή πρακτική των ευρωπαϊκών εργαστηρίων θωρακικής παθολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
    Το παρελθόν και το εγγύς μέλλον.
    ESMO Open.
    2021 Feb,6(1):100024.
    doi: 10.1016/j.esmoop.2020.100024.
    Epub 2020 Dec
  28. Spoerl S, Gerken M, Mamilos A., Fischer R, Wolf S, Nieberle F, Klingelhöffer C, Meier JK, Spoerl S, Ettl T, Reichert TE, Spanier G Ο λόγος των λεμφαδένων ως προγνωστικός παράγοντας για την έκβαση στο ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του στόματος: πολυκεντρική μελέτη κοόρτης με βάση τον πληθυσμό. Clin Oral Investig.
    2020 Aug 4.
    doi: 10.1007/s00784-020-03471-6.
    Epub 2020 Oct 6.PMID: 33032181.
  29. Mosch A, Ettl T, Mamilos A., Schreml S, Spörl S, Spanier G, Klingelhöffer C. Φυσιολογικές συγκεντρώσεις denosumab ενισχύουν την οστεογενετική διαφοροποίηση σε ανθρώπινα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα του οστού της γνάθου. Arch Oral Biol.
    2019 May,101:23-29.
    doi: 10.1016/j.archoralbio.2019.03.005.
    Epub 2019 Mar 7.
  30. Barsch F, Niedermair T, Mamilos A., Schmitt VH, Grevenstein D, Babel M, Burgoyne T, Shoemark A, Brochhausen C. Φυσιολογικές και παθοφυσιολογικές πτυχές των πρωτογενών βλεφαρίδων-Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας με άποψη των λειτουργικών και δομικών σχέσεων στον χόνδρο.
    Int J Mol Sci.
    2020 Jul 14,21(14):E4959.
    doi: 10.3390/ijms21144959.
  31. Brochhausen C, Grevenstein D, Mamilos A., Babel M, Eysel P. [Ιστολογική διαγνωστική στην παθολογία των αρθρώσεων λόγω της αύξησης των αναγεννητικών θεραπευτικών στρατηγικών - ιδιαίτερη προσοχή στις βλάβες του χόνδρου]. Παθολόγος.
    2020 May,41(3):271-280.
    doi: 10.1007/s00292-020-00768-x.
  32. Brochhausen C, Schmitt VH, Mamilos A., Schmitt C, Planck CN, Rajab TK, Hierlemann H, Kirkpatrick CJ. Έκφραση CD68 θετικών μακροφάγων κατά τη χρήση διαφορετικών υλικών φραγμού για την πρόληψη των περιτοναϊκών προσκολλήσεων-μια μελέτη σε ζώα. J Mater Sci Mater Med. 2017 Jan,28(1):15.
    Epub 2016 Dec 19.
  33. Planck CNE, Schmitt VH, Krämer B, Mamilos A., Rajab T, Hollemann D, Wallwiener C, Hierlemann H, Planck H, Kirkpatrick CJ und Brochhausen C. Histological and Ανοσοϊστολογική αξιολόγηση της απόκρισης των ιστών σε ένα νέο υλικό φραγμού με βάση το D,L-πολυλακτίδιο, το ανθρακικό τριμεθυλένιο και την καπρολακτόνη για την πρόληψη του σχηματισμού περιτοναϊκής προσκόλλησης.
    J Tissue Sci Eng 2014, 5:2
  34. Brochhausen C, Schmitt VH, Mamilos A., Schmitt C, Planck CN, Rajab TK, Hierlemann H και Kirkpatrick C. "Μακροφάγα σε κατάσταση ροής": Ο ρόλος των CD68-θετικών μακροφάγων στη βιοσυμβατότητα των βιοϋλικών. Μπροστά.
    Bioeng.
    Biotechnol.
    2016 doi: 10.3389/conf.FBIOE.2016.01.02932
  35. Brochhausen C, Mamilos A., Turial S, Kirkpatrick CJ. Pectus excavatum: Πρώτα υπερδομικά ευρήματα μιας πιθανής κηροπάθειας. Ultrastruct Pathol.
    2017 Jan-Feb,41(1):120-121.
    doi: 10.1080/01913123.2016.1272171.
  36. Brochhausen C, Mamilos A., Kirkpatrick CJ. Βούρτσα ή γρατσουνιά;
    Ποια βιοψία είναι ανώτερη για την υπερδομική διάγνωση της πρωτοπαθούς ακτινωτής δυσκινησίας - Μια αναδρομική ανάλυση.
    Ultrastruct Pathol.
    2017 Jan-Feb, 41(1):121-122.
    doi: 10.1080/01913123.2016.1272537.
  1. Schmitt V.H., Brochhausen C., Mamilos A., Planck C.N.E., Rajab T.K., Zehbe R., Wallwiener M., Hierlemann H., Planck H., Kirkpatrick C.J. (2014). Ιστολογία, ανοσοϊστοχημεία και υπεραυλική υποδομή για την αξιολόγηση της αλληλεπίδρασης ιστού-υλικού διαφορετικών περιτοναϊκών φραγμών προσκόλλησης. Der Pathologe 35 Suppl.
    1: 97
  2. Brochhausen C., Schmitt V.H., Mamilos A., Planck, C.N.E., Rajab T.K., Krämer B., Wallwiener, M., Hierlemann, H., Planck, H., Kirkpatrick, C.J. (2013) Υγρό ή στερεό - ο ρόλος της σύστασης των περιτοναϊκών φραγμών πρόσφυσης για τη βιοσυμβατότητα.
    Der Pathologe 34 Suppl.
    1: 82
  3. Schmitt VH, Schmitt C, Hollemann D, Weinheimer O, Mamilos A., Kirkpatrick CJ, Brochhausen C. Ιστολογία, ανοσοϊστοχημεία και υπεραυλική υποδομή για την αξιολόγηση της αλληλεπίδρασης ιστού-υλικού διαφορετικών περιτοναϊκών φραγμών προσκόλλησης/Διαστολή ιστού των πνευμονικών βρόγχων λόγω επεξεργασίας ιστού για ιστολογία - Συγκριτική ανάλυση τομών παραφίνης έναντι κατεψυγμένων τομών σε μοντέλο χοίρου. Pathol Res Pract.
    2019 Mar 30.
    pii: S0344-0338(19)30181-5.
    doi: 10.1016/j.prp.2019.03.024
  4. Barsch F, Mamilos A., Schmitt V, Wagner W, Benckendorff M, Hierlemann H, Brochhausen C Hängt die Gewebereaktion vliesartiger Biomaterialien von der Filamentstärke ab?
    - histopathologische Ergebnisse aus einer tierexperimentellen Studie Pathologe
    (2019) 40 (Suppl 1)
  5. Barsch F, Mamilos A., Grevenstein D, Brochhausen C Μορφολογικές ιδιαιτερότητες των πρωτογενών βλεφαρίδων σε ιστό χιαστού συνδέσμου ποντικού - Πρώτα αποτελέσματα ηλεκτρονικής μικροσκοπικής εξέτασης/Morphologische Besonderheiten primärer Zilien in murinem Kreuzbandgewebe - Erste Ergebnisse einer elektronenmikroskopischen Untersuchung Pathologe (2019) 40 (Suppl 1)
  6. Brochhausen C, Schmitt VH, Mamilos A., Planck CNE, Krämer B, Rajab TK, Hierlemann H, Planck H, Kirkpatrick CJ. Βιοσυμβατότητα κλινικά εφαρμοζόμενων φραγμών για την πρόληψη των περιτοναϊκών συμφύσεων-ο ρόλος των μακροφάγων/Biokompatibility klinisch angewandter Barrieren zur Prävention peritonealer Adhäsionen-die Rolle der Makrophagen.
    Bionanomaterials 13 (1–4): 181
  7. Brochhausen C, Schmitt VH, Planck CNE, Mamilos A., Rajab TK, Hierlemann H, Planck H, Kirkpatrick CJ. Time course of remesothelialization of SupraSeal® after peritoneal injury-from a physical barriere to the guide rail for peritoneal healing/Zeitlicher Verlauf der Remesothelialisierung von SupraSeal® nach peritonealer Schädigung-von einer physikalischen Barriere zur Leitschiene für die peritoneale Heilung. Bionanomaterials 13 (1-4): 183
  8. Brochhausen C, Grevenstein DA, Mamilos A., Schmitt VH, Devine D, Bouré L, Zehbe R, Kirkpatrick CJ (2012). Η αρχιτεκτονική ενός ικριώματος ως σχετική παράμετρος για την πρώιμη αναγέννηση του χόνδρου στο μοντέλο έλλειψης ζώων/Die Architektur eines Scaffolds als ein relevanter Parameter für die frühe Knorpelregeneration im Tierdefektmodell. Bionanomaterials 13 (1-4)
  9. Brochhausen C., Grevenstein D.A., Mamilos A., Schmitt V.H., Kirkpatrick C.J. (2013). Πρώτα ιστολογικά αποτελέσματα μιας στρατηγικής χωρίς ικριώματα για την αναγέννηση του χόνδρου στον άνθρωπο. Der Pathologe 34 Suppl.
    1: 66
  10. Brochhausen C., Krajnak S., Schmitt V.H., Wiedenroth C., Mamilos A., Mayer E., Kirkpatrick, C.J. (2013). Θετικά κύτταρα Nestin- εντός ασθενών με χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση. Der Pathologe 34 Suppl.
    1: 109
  11. Brochhausen C., Kuehl, S., Schmitt, V.H., Filippi, A., Kreisler, M., Mamilos A., Kirkpatrick, C.J. (2013). Η συσχέτιση μεταξύ των αιμοφόρων αγγείων και του σχηματισμού οστού μετά από αύξηση των γναθικών κόλπων. Der Pathologe 34 Suppl.
    1: 143
  12. Brochhausen C., Tapprich C., Schmitt V.H., Hollemann D., Weinheimer O., Mamilos A., Kirkpatrick C.J. Πάχος βρογχοσωλήνων σε κατεψυγμένες και παραφινικές τομές πνευμόνων χοίρων-συγκριτικές μελέτες σε ιστολογικά δεδομένα και δεδομένα απεικόνισης με ακτίνες Χ (2014)
    Der Pathologe 35 Suppl.
    1: 117
  13. Brochhausen C., Krajnak S., Wiedenroth C., Schmitt V.H., Mamilos A., Wurzel M., Kirkpatrick C.J. Ιστολογικά και ανοσοϊστολογικά ευρήματα της χρόνιας θρομβοεμβολικής πνευμονικής υπέρτασης (CTEPH) (2014)
    Der Pathologe 35 Suppl.
    1: 121
  14. Brochhausen C., Mamilos A., Verez Sola M.C., Kirkpatrick C.J. Pectus excavatum vs Pectus carinatum: έχουν πράγματι την ίδια παθοφυσιολογία; (2015)
    Der Pathologe 36 Suppl.
    1: 85
  15. Brochhausen C, Schmitt VH, Mamilos A., Planck CNE, Krämer B, Rajab TK, Hierlemann H, Planck H, Kirkpatrick CJ.
    The tissue compatibility of barrier materials in peritoneal adhesion prevention is not predicted by CD68–positive macrophages.
    Der Pathologe 33 Suppl.
    1: 113
  1. Διεθνής Ακαδημία Παθολογίας (IAP), γερμανικό τμήμα
  2. Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Παθολόγων
  3. Γερμανική Εταιρεία Παθολόγων
  4. TERMIS-Europe
  5. Ομάδα εργασίας της γερμανικής Παιδοπαθολογίας
  6. Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου

24-hour Emergency Helpline

(+357) 25 208 000

Emergencies are not yet accredited of the General Health Care System

(+357) 25 208 000

Emergencies are not yet accredited of the General Health Care System.

Donate

Dr. Aris Angouridis

internist
About me:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.