Search
Close this search box.
Σχετικά με το

Πρώτα οι άνθρωποι.
Καθημερινά.

Προτεραιότητα του Τμήματος Νεφρολογίας του Γερμανικού Ιατρικού Ινστιτούτου (GMI) είναι η δημιουργία ενός εξατομικευμένου και ολιστικού θεραπευτικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς μας, με στόχο την εξασφάλιση μιας υψηλής ποιότητας εμπειρίας για τους ασθενείς μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Αποστολή του τμήματος αυτού είναι να βελτιώσει την υγεία, την ευημερία και, κατά συνέπεια, την ποιότητα ζωής κάθε ασθενούς που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ή έχει άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τους νεφρούς, θέτοντας καθημερινά τα υψηλότερα πρότυπα.
Το όραμά μας είναι μια θεραπεία αιμοκάθαρσης χωρίς επιπλοκές που λειτουργεί ως κατάλληλο υποκατάστατο για τη νεφρική υγεία.

Για να επιτύχουμε την αποστολή και το όραμά μας, εφαρμόζουμε τεχνολογικές και ιατρικές πρακτικές που είναι υψίστης σημασίας και εγκυρότητας για τους ασθενείς.
Συνδυάζουμε τη βέλτιστη θεραπεία αιμοκάθαρσης με ταυτόχρονη εστίαση στην ευεξία, την αυτονομία και την αυτοφροντίδα των ασθενών.
Συνεργαζόμαστε με άλλα τμήματα του GMI, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων ολοκληρωμένης ιατρικής (διατροφή, φυσιοθεραπεία, εργοθεραπευτής, βελονισμός), κλινικής ψυχολογίας, αγγειοχειρουργικής, επεμβατικής καρδιολογίας, ακτινολογίας και πολλών άλλων.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που επιθυμούν.
Κάθε μέρα.

Οι βασικές μας αξίες μας καθοδηγούν στην καθημερινή μας εργασία, καθώς προσπαθούμε να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Νεφρολογίας του GMI.

Τουλκερίδης Γιώργος

Η μονάδα αιμοκάθαρσης GMI

Το GMI χρησιμοποιεί τον καλύτερο διαθέσιμο εξοπλισμό για να εξασφαλίσει ασφαλείς και ασυναγώνιστες υπηρεσίες αιμοκάθαρσης.
Η μονάδα αιμοκάθαρσης είναι εξοπλισμένη με 27 μηχανήματα για 21 σταθμούς, ένας εκ των οποίων είναι απομονωμένος.
Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα αιμοκάθαρσης Fresenius Medical Care 5008S, τα οποία είναι τα καλύτερα και πιο τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης που έχει να προσφέρει ο κορυφαίος παγκοσμίως Γερμανός κατασκευαστής προϊόντων αιμοκάθαρσης.
Πέρα από τις άριστες προδιαγραφές και δυνατότητές τους, είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα μηχανήματα διαθέτουν κορυφαία τεχνολογία (OCM) για online παρακολούθηση.
Πρόκειται για την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της αιμοκάθαρσης.
Τα μηχανήματα παρακολουθούν κρίσιμους παράγοντες αιμοκάθαρσης σε πραγματικό χρόνο.

Το λογισμικό TDMS παρακολουθεί και καταγράφει πληροφορίες για την αιμοκάθαρση και τις συνδέει απευθείας με τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς.
Συνδέεται ακόμη και ασύρματα με τη ζυγαριά και τον αναλυτή ηλεκτρολυτών, ενημερώνοντας αυτόματα τον φάκελο του ασθενούς.
Ο εικονικός φάκελος ασθενούς είναι μια τεχνολογική καινοτομία που προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στο ιατρικό προσωπικό προς όφελος κάθε ασθενούς.

Το σύστημα επεξεργασίας νερού αιμοκάθαρσης κατασκευάζεται από την Fresenius, η οποία εξασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας του νερού σε κορυφαίο επίπεδο.

Η μονάδα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας καρδιογράφους, υπερήχους και βιοχημικούς αναλυτές.

Τα κρεβάτια μπορούν να μετατραπούν σε καρέκλες, παρέχοντας στους ασθενείς την άνεση και την ελευθερία να τα χρησιμοποιούν όπως επιθυμούν.

Η αιμοκάθαρση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης και ένα ειδικό φίλτρο που ονομάζεται τεχνητός νεφρός χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αίματος.
Για να εισέλθει το αίμα στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης, απαιτείται πρόσβαση είτε μέσω καθετήρα είτε μέσω αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης.
Οι τύποι αιμοκάθαρσης είναι οι εξής:

  • Αιμοκάθαρση (HD):

    Ο καθαρισμός του αίματος επιτυγχάνεται με τη μετακίνηση του αίματος με συγκεκριμένη ροή στο φίλτρο αιμοκάθαρσης και την ταυτόχρονη μετακίνηση του διαλύματος αιμοκάθαρσης στο φίλτρο με

    αντίστροφη ρυμούλκηση.
    Βοηθάει στην απομάκρυνση πολλών ουσιών μοριακού βάρους.

  • Αιμοδιήθηση (HF):

    Ο καθαρισμός του αίματος επιτυγχάνεται καθώς μια ποσότητα πλάσματος αίματος του ασθενούς περνάει από το φίλτρο και ταυτόχρονα αναπληρώνεται σε ίση ποσότητα από το μηχάνημα με διάλυμα αιμοκάθαρσης.
    Βοηθά στην απομάκρυνση κυρίως ουσιών μεσαίου μοριακού βάρους.

  • Ηλεκτρονική αιμοδιήθηση (HDF):

    Αυτή είναι η πιο πρόσφατη μέθοδος θεραπείας με αιμοκάθαρση.
    Είναι ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων.
    Δηλαδή, έχουμε τόσο μετακίνηση του αίματος με αντιστροφή από το διάλυμα στο φίλτρο όσο και ταυτόχρονη απομάκρυνση του πλάσματος με αναπλήρωσή του.

    Βοηθά στην απομάκρυνση ουσιών μικρού και μεσαίου μοριακού βάρους.

Εμφάνιση περισσότερων Εμφάνιση Λιγότερο
Το Τμήμα

Το Νεφρολογικό Τμήμα λειτουργεί καθημερινά ιατρείο για εξωτερικούς ασθενείς.
Παρακολουθείται όλο το φάσμα των νεφρολογικών παθήσεων: διαβητική νεφροπάθεια, σπειραματοπάθειες, χρόνια νεφροπάθεια, κληρονομικές νεφροπάθειες, συστηματικά νοσήματα με νεφρική συμμετοχή, διερεύνηση νεφρολιθίασης και άλλα.

Το GMI λειτουργεί μια ολοκληρωμένη μονάδα αιμοκάθαρσης με δυνατότητα εφαρμογής όλων των σύγχρονων και εξειδικευμένων τεχνικών.

Θα εντυπωσιαστείτε από τον χώρο, το προσωπικό και την τεχνολογία που διαθέτει η νέα υπερσύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης στο GMI από την πρώτη κιόλας επίσκεψή σας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι πλήρως ικανό να παρέχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία αιμοκάθαρσης.

Το τμήμα αιμοκάθαρσης του GMI παρακολουθεί τις αλλαγές και τις νέες τεχνολογίες που αναδύονται παγκοσμίως στον τομέα της αιμοκάθαρσης.
Τις εφαρμόζουμε ή/και τις αναπτύσσουμε με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την ποιότητα.

Το τμήμα νεφρολογίας στελεχώνεται από νεφρολόγους και το βοηθητικό προσωπικό του τμήματος.
Οι νεφρολόγοι μας εξετάζουν, αξιολογούν και συνταγογραφούν θεραπείες (αιμοκάθαρση, ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή κ.λπ.).
Οι νοσηλευτές μας εκτελούν τις οδηγίες των νεφρολόγων, παρακολουθούν την κατάσταση των ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, συνδέουν και αποσυνδέουν τους ασθενείς με το μηχάνημα αιμοκάθαρσης και καταγράφουν τόσο τα ζωτικά σημεία όσο και τις παραμέτρους του μηχανήματος.

Εμφάνιση περισσότερων Εμφάνιση Λιγότερο
Εξοπλισμός

Το GMI είναι εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Έρευνα

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Pharetra volutpat faucibus orci erat erat ultrices vehicula tristique.
Nunc dolor nisl dis risus amet lacinia integer.
Neque auctor fames duis pellentesque nisl in. Arcu nulle alquam DivInar susciDit phasells et insum

Εμφάνιση περισσότερων Εμφάνιση Λιγότερο

Ιατρικό προσωπικό

Συχνές ερωτήσεις

Η χρόνια νεφρική νόσος (ΧΝΝ) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη νεφρική βλάβη ή τη μειωμένη νεφρική λειτουργία (ανεξάρτητα από την αιτία) που επιμένει για περισσότερο από 3 μήνες.

Ορισμένες φορές, η ΧΝΝ οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια ή νεφρική νόσο τελικού σταδίου (ΧΝΝ), η οποία απαιτεί αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού για να σας κρατήσει στη ζωή.

Η νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (ESRD) είναι ολική και μόνιμη νεφρική ανεπάρκεια.
Όταν οι νεφροί παρουσιάζουν πλήρη ανεπάρκεια, το σώμα κατακρατεί υγρά και συσσωρεύονται επιβλαβή απόβλητα.

Εάν έχετε ESRD, θα χρειαστείτε αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού για να παραμείνετε στη ζωή.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη ΧΝΝ ή την ESRD.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για τη διαχείριση της ΧΝΝ και της ΣΑΚΠ που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με αυτές τις ασθένειες να ζήσουν μια πλήρη, παραγωγική ζωή.
Εάν πάσχετε από ΧΝΝ, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές εξετάσεις.
Με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, μπορεί να μπορέσετε να επιβραδύνετε την εξέλιξη της νόσου σας.

Με απλά λόγια, η αιμοκάθαρση είναι ένας τρόπος καθαρισμού του αίματός σας.
Πρόκειται για μια ιατρική θεραπεία για άτομα με ESRD, η οποία κάνει κάποιες από τις εργασίες που θα έκαναν οι υγιείς νεφροί, όπως:

  • Απομάκρυνση των αποβλήτων, του αλατιού και της περίσσειας νερού από το σώμα σας.
  • Ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών του σώματός σας.
  • Βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Ιδρύματος Νεφρού (NKF) συνιστούν να ξεκινήσετε αιμοκάθαρση όταν η νεφρική σας λειτουργία πέσει στο 15% ή λιγότερο ή/και αν έχετε σοβαρά συμπτώματα που προκαλούνται από τη νεφρική σας νόσο, όπως δύσπνοια, κόπωση, μυϊκές κράμπες ή ναυτία και έμετο.
Ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν η αιμοκάθαρση είναι κατάλληλη για εσάς, με βάση τα συμπτώματά σας και τις εξετάσεις νεφρικής λειτουργίας.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα για τις θεραπείες αιμοκάθαρσης είναι τρεις φορές την εβδομάδα.
Η διάρκεια της θεραπείας σας εξαρτάται από το τι σας έχει συνταγογραφηθεί.
Συνήθως, οι θεραπείες διαρκούν 3-4 ώρες.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή φαρμακευτική αγωγή και πρόσβαση σε μονάδα αιμοκάθαρσης.

Ένας από τους ειδικούς μας μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και να κανονίσετε υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες σας σε αιμοκάθαρση πριν από το ταξίδι σας, από την εύρεση κέντρων έως την κράτηση θέσης θεραπείας.

Το τι πρέπει να τρώτε και πόσο, εξαρτάται από το στάδιο της ΧΝΝ που έχετε και από το πόσο καλά λειτουργούν τα νεφρά σας.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον διατροφολόγο του ινστιτούτου μας για να μάθετε τις συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις για τη νεφρική σας κατάσταση.

Σε γενικές γραμμές, όσον αφορά τη διατροφή σας, θα πρέπει να:

  • Μειώστε την πρόσληψη πρωτεϊνών, ειδικά αν έχετε ΧΝΝ σταδίου 3 ή 4.
  • Περιορίστε το αλάτι στο ελάχιστο – το νάτριο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα νεφρά σας και να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.
  • Προσέξτε επίσης τον φώσφορο – είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται σε πολλές τροφές και βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού σας ρυθμού.
    Όταν πάσχετε από ΧΝΝ, ο πολύς φώσφορος μπορεί να συσσωρευτεί στα νεφρά σας.

Πιθανόν να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι και μπορεί να έχετε αισθήματα κατάθλιψης.
Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ενώ η αιμοκάθαρση μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή, δεν την τερματίζει.

Στοιχεία επικοινωνίας

24-hour Emergency Helpline

(+357) 25 208 000

Emergencies are not yet accredited of the General Health Care System

(+357) 25 208 000

Emergencies are not yet accredited of the General Health Care System.

Donate

Dr. Aris Angouridis

internist
About me:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.