Search
Close this search box.
Γαστρεντερολογία
Σχετικά με το

Η άμεση και ακριβής διάγνωση, οι υψηλής ποιότητας ενδοσκοπικές υπηρεσίες, καθώς και οι στοχευμένες, αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες για τους ασθενείς με παθήσεις του πεπτικού αποτελούν τις κορυφαίες προτεραιότητές μας.

Εστιάζουμε στη συνεχή βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών μας. Αυτό το επιτυγχάνουμε χάρη στο πάθος της ομάδας μας για την απόκτηση επιστημονικής γνώσης και την επένδυσή μας στην πιο πρόσφατη τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, στον υψηλής ποιότητας ενδοσκοπικό εξοπλισμό μας και στην ολιστική προσέγγιση που υιοθετούμε για κάθε ασθενή μας.

Είμαστε παθιασμένοι με την καινοτομία και την πρόοδο στον ιατρικό μας τομέα, γι’ αυτό και συμμετέχουμε σε έρευνες και κλινικές δοκιμές, και εκπαιδεύουμε φοιτητές ιατρικής και το νέο μας προσωπικό.

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας.

Δημήτριος Γιαννακάκης.

Το Τμήμα

Το Τμήμα Γαστρεντερολογίας του Γερμανικού Ιατρικού Ινστιτούτου (GMI) προσφέρει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων του πεπτικού συστήματος.

Μέρος των υπηρεσιών μας επικεντρώνεται στη διάγνωση και τη θεραπεία ογκολογικών ασθενών, κυρίως ασθενών με όγκους στο πεπτικό τους σύστημα.

Με κάθε επίσκεψη στο τμήμα, μπορείτε να βιώσετε την εξειδικευμένη ιατρική κατάρτιση της ομάδας μας και την ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγισή μας. Αναγνωρίζουμε τις ποικίλες ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Η ομάδα μας εργάζεται για την ακριβή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία κάθε ασθενούς μας. Το νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ασφαλείς και άνετα.

Για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες, συνεργαζόμαστε στενά με άλλα τμήματα του GMI, όπως το Τμήμα Ιατρικής Ογκολογίας, το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, το Ακτινολογικό Τμήμα, το Τμήμα Ιστοπαθολογίας και το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής.

Το τμήμα μας συμμετέχει στο εβδομαδιαίο γαστρεντερολογικό ογκολογικό συμβούλιο του GMI, όπου μια διεπιστημονική ομάδα συγκεντρώνεται για να διασφαλίσει ότι το σχέδιο θεραπείας που καταρτίζουμε για κάθε ασθενή είναι βέλτιστο.

Εμφάνιση περισσότερων Εμφάνιση Λιγότερο
Υπηρεσίες

Το Τμήμα Γαστρεντερολογίας του GMI προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών και ιατρικών υπηρεσιών τόσο σε κλινικό όσο και σε ενδοσκοπικό επίπεδο.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τακτικές κλινικές εξωτερικών ασθενών, που λειτουργούν καθημερινά. Εδώ λαμβάνουμε το ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς και πραγματοποιούμε κλινικές εξετάσεις. Αυτές ακολουθούνται από μια διαβούλευση όπου είτε διαγιγνώσκουμε τον ασθενή είτε προτείνουμε περαιτέρω εξετάσεις. Εάν είναι απαραίτητο, συνταγογραφείται φαρμακευτική αγωγή και οι ασθενείς προγραμματίζονται για μελλοντικές επισκέψεις ή παραπέμπονται σε άλλους ειδικούς.
    Παρακολουθούμε επίσης στενά τους ασθενείς με παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού συστήματος, π.χ. γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, γαστρίτιδα, γαστρικό/δωδεκαδακτυλικό έλκος, φλεγμονή ή όγκους στο πεπτικό σύστημα. Παρακολουθούμε επίσης στενά τους ασθενείς με παθήσεις της χολής, των χοληφόρων οδών, του παγκρέατος και του ήπατος και παρέχουμε βιοψίες όταν είναι απαραίτητο. Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της ιατρικής μας, το τμήμα συνεργάζεται με κλινικό διατροφολόγο και όλες τις άλλες παραϊατρικές υπηρεσίες του GMI.
    Οι ασθενείς με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (π.χ. νόσος του Crohn ή ελκώδης κολίτιδα) παρακολουθούνται και αντιμετωπίζονται επίσης στα εξωτερικά ιατρεία. Όταν κρίνεται απαραίτητο, προσφέρουμε εγχύσεις βιολογικών παραγόντων στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας μας.
  • Το τμήμα μας προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα ενδοσκοπικών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και το πλήρως εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο εξειδικευμένο προσωπικό μας.
    Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ενδοσκοπήσεις πραγματοποιούνται με χρήση προποφόλης και επομένως είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες για τους ασθενείς μας. Η ανάρρωση είναι άμεση μετά την επέμβαση και οι μη νοσηλευόμενοι ασθενείς μπορούν συνήθως να λάβουν εξιτήριο μέσα σε λίγα λεπτά. Πριν από την έξοδό τους από το κέντρο, λαμβάνουν μια λεπτομερή έκθεση με αρχείο των ενδοσκοπικών εικόνων τους. Σε πιο πολύπλοκες περιπτώσεις και επεμβατικές ενδοσκοπικές διαδικασίες ή όποτε η ιατρική μας ομάδα το κρίνει απαραίτητο, οι ασθενείς μπορούν να εισαχθούν σε νοσοκομειακό θάλαμο.

    Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Γαστρεντερολογίας προσφέρει τις ακόλουθες ενδοσκοπικές υπηρεσίες:

    • Γαστροσκόπηση (ενδοσκόπηση του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου) με ή χωρίς συλλογή βιοψιών. Για όλους τους ασθενείς, κατά τη διάρκεια της εξέτασης διενεργείται επίσης βιοψία για εξέταση ουρεάσης (άμεση διάγνωση του Helicobacter pylori).
    • Κολονοσκόπηση (ενδοσκόπηση του παχέος εντέρου και του τελικού ειλεού) με ή χωρίς βιοψίες.
    • Πολυπεκτομή/EMR ή αφαίρεση άλλων καλοήθων ή κακοήθων όγκων του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού συστήματος. Η ενδοσκοπική αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου σε πρώιμο στάδιο είναι συνήθως η μόνη αναγκαία θεραπεία.
    • Ενδοσκοπική αιμόσταση (αντιμετώπιση γαστρεντερικής αιμορραγίας) μέσω αιμοστατικών κλιπ, υποβλεννογόνιας έγχυσης αδρεναλίνης, καυτηρίασης ή αιμοβολής.
    • Πήξη των αγγειοδυσπλασιών του πεπτικού συστήματος με τη χρήση πλάσματος αργού.
    • Απολίνωση των κιρσών του οισοφάγου με ταινία
    • Διαστολές με μπαλόνι οισοφαγικών, γαστρικών, δωδεκαδακτυλικών, ειλεϊκών και κολικών στενώσεων.
    • Τοποθέτηση γυμνών μεταλλικών stents υπό ακτινοσκόπηση για τη θεραπεία στενώσεων του οισοφάγου
    • Διαδερμική ενδοσκοπική γαστροστομία (PEG) ή αλλαγή PEG σε ασθενείς που δεν μπορούν να σιτιστούν από το στόμα.
    • Ενδοσκοπικός υπέρηχος (EUS) για τη σταδιοποίηση των καρκίνων του ανώτερου πεπτικού, τη διερεύνηση/παρακολούθηση των υποβλεννογόνιων όγκων του γαστρεντερικού και των κυστικών όγκων του παγκρέατος, τη διάγνωση των λίθων και τη διερεύνηση των ανωμαλιών του εξωηπατικού χοληδόχου πόρου.
    • ERCP με σφιγκτηροτομή και αφαίρεση λίθων από τον χοληδόχο πόρο/επέμβαση στενώσεων των χοληφόρων αγγείων.
    • Ενδοσκόπηση με κάψουλα λεπτού εντέρου (διερεύνηση σιδηροπενικής αναιμίας, υποψία αιμορραγίας/όγκου λεπτού εντέρου)
Εμφάνιση περισσότερων Εμφάνιση Λιγότερο
Η ομάδα μας

Η ομάδα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος αποτελείται από έμπειρους γιατρούς, οι οποίοι θα σας εξηγήσουν λεπτομερώς το διαγνωστικό και ιατρικό σας πλάνο κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής σας και θα το υλοποιήσουν με τη σύμφωνη γνώμη σας. Η παρακολούθηση των ασθενών με χρόνιες παθήσεις πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.

Ο Δρ Δημήτριος Γιαννακάκης είναι ο Διευθυντής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας.

Εξοπλισμός

Το Τμήμα Γαστρεντερολογίας είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ενδοσκόπια υψηλής ευκρίνειας, τα οποία επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή απεικόνιση και, συνεπώς, την ακριβέστερη διάγνωση, οδηγώντας σε καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

Οι ενδοσκοπικοί πύργοι μας έχουν παροχή διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται στις συνήθεις κολονοσκοπήσεις και σε άλλες επεμβατικές ενδοσκοπικές διαδικασίες. Λόγω της πολύ ταχύτερης απορρόφησης αυτού του αερίου σε σύγκριση με τον κανονικό αέρα, ο κίνδυνος επιπλοκών κατά τη διάρκεια μιας ενδοσκόπησης, καθώς και το αίσθημα κοιλιακού πόνου μετά το τέλος της ενδοσκόπησης, μειώνεται σημαντικά, καθιστώντας την εξέταση πιο ευχάριστη για τους ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, τα ακόλουθα γαστροσκόπια και κολονοσκόπια χρησιμοποιούνται στο τμήμα μας:

  • Γαστροσκόπια ρουτίνας

Olympus GIF-1100 HD

Olympus GIF-HQ190 HD

  • Θεραπευτικό γαστροσκόπιο (μεγάλη διάμετρος)

Olympus GIF-1TH190

  • Παιδιατρικό γαστροσκόπιο

Olympus GIF-H190N HD

  • Κολονοσκόπια

Olympus CF-HQ1100DL HD

  • Δωδεκαδακτυλοσκόπιο για ERCP (ενδοσκοπική οπισθοδρομική χολαγγειοπαγκρεατογραφία)

Olympus TJF-Q190V

Όλα τα παραπάνω ενδοσκόπια διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες βελτίωσης της εικόνας, όπως:

  • NBI (απεικόνιση στενής ζώνης)

Πρόκειται για μια τεχνική απεικόνισης για ενδοσκοπικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπου χρησιμοποιείται φως συγκεκριμένων μπλε και πράσινων μηκών κύματος για την ενίσχυση της λεπτομέρειας της επιφάνειας του βλεννογόνου. Συνεπώς, οι βλάβες του βλεννογόνου μπορούν να διακριθούν και να αξιολογηθούν καλύτερα.

  • RDI (κόκκινη διχρωματική απεικόνιση)

Αυτή η τεχνική απεικόνισης βελτιώνει την ορατότητα των βαθιών αγγείων και των πηγών ενεργού αιμορραγίας. Ο ενδοσκοπικός εντοπισμός και, επομένως, η αιμοστατική θεραπεία γίνονται επομένως πιο εύκολα και άμεσα.

  • TXI (απεικόνιση βελτίωσης υφής και χρώματος)

Αυτή η τεχνική απεικόνισης χρησιμοποιεί εφέ λευκού φωτός, βελτιώνοντας το χρώμα, τη φωτεινότητα και τη μορφολογία του βλεννογόνου, αυξάνοντας την ορατότητα και την ευκολία ανίχνευσης δυνητικά ύποπτων ιστών.

Για τους ενδοσκοπικούς υπερήχους, χρησιμοποιούμε το ακόλουθο ενδοσκόπιο:

  • Olympus GF-UE190 RADIAL EUS

Για την εφαρμογή των ενδοσκοπικών καψουλών λεπτού εντέρου χρησιμοποιείται το ακόλουθο σύστημα:

  • Olympus EC-10, MAJ-2029 (λογισμικό ver. 3)
Εμφάνιση περισσότερων Εμφάνιση Λιγότερο

Ιατρικό προσωπικό

Συχνές ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής διαβούλευσης, ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει για το ιατρικό σας ιστορικό. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Πληροφορίες σχετικά με κάθε φάρμακο που παίρνετε, πόσο καιρό και πόσο συχνά το παίρνετε και σε ποια δοσολογία (γραπτά ή σε μορφή φωτογραφίας)
  • Αναφορές από άλλους γιατρούς που έχετε επισκεφθεί
  • Αποτελέσματα εξετάσεων, όπως εξετάσεις αίματος, προηγούμενες ενδοσκοπήσεις, απεικονιστικές εξετάσεις, υπερηχογραφήματα, αξονικές/μαγνητικές τομογραφίες κ.λπ.

Η πλήρης, ακριβής και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ασθενών και της ιατρικής τους ομάδας θα συμβάλει στην επιτάχυνση της διαγνωστικής διαδικασίας.

Λόγω των προσπαθειών μας να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση του SARS-CoV-2, πριν από την είσοδο στις εγκαταστάσεις μας απαιτείται μια 24ωρη ταχεία εξέταση COVID-19.

Κατά τη διάρκεια μιας γαστροσκόπησης ο γιατρός ελέγχει την ανώτερη πεπτική οδό (οισοφάγο, στομάχι, δωδεκαδάκτυλο: δηλαδή την αρχή του λεπτού εντέρου). Συνήθεις λόγοι για τους οποίους η ιατρική σας ομάδα μπορεί να σας συστήσει γαστροσκόπηση είναι κοιλιακό άλγος, δυσφορία και δυσπεψία, αναιμία, δυσφαγία (δυσκολία στην κατάποση), πόνος κατά την κατάποση, έμετος, αιμορραγία από το πεπτικό, ανεξήγητη απώλεια βάρους, ανορεξία ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Οι γαστροσκοπήσεις αποτελούν επίσης μέρος των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο.

Η γαστροσκόπηση συνήθως προγραμματίζεται εκ των προτέρων, εκτός από επείγουσες περιπτώσεις οξέων καταστάσεων ή καταστάσεων που απαιτούν διάγνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να νηστέψετε από το βράδυ πριν από την εξέταση, χωρίς να καταναλώσετε καμία τροφή ή υγρά προηγουμένως, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να μετακινηθεί το περιεχόμενο αυτό στους πνεύμονες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πνευμονία.

Θα υποβληθείτε σε μέτρια καταστολή (ήπια μορφή αναισθησίας) για να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, χρησιμοποιώντας έναν περιφερικό ενδοφλέβιο καθετήρα.

Κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης ο γιατρός ελέγχει το κατώτερο τμήμα του πεπτικού σας συστήματος (παχύ έντερο και ειλεός). Συνήθεις λόγοι για τους οποίους η ιατρική σας ομάδα μπορεί να συστήσει κολονοσκόπηση είναι η αιμορραγία του πεπτικού συστήματος, η σιδηροπενική αναιμία, ο κοιλιακός πόνος, μια αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου σας ή για την παρακολούθηση πολυπόδων ή καρκίνου. Οι κολονοσκοπήσεις αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο.

Οι κολονοσκοπήσεις συνήθως προγραμματίζονται εκ των προτέρων, καθώς απαιτείται μεγάλη προετοιμασία. Τα κόπρανα στο έντερο πρέπει να καθαριστούν, ώστε να μην εμποδίζουν την όραση του γιατρού σας κατά τον έλεγχο του βλεννογόνου (παχέος εντέρου και τελικού ειλεού). Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με 3-4 ημέρες ειδικής δίαιτας, καθώς και με καθαρτικά που συνταγογραφούνται για την προηγούμενη ημέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις για την ημέρα της εξέτασης. Όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε θα σας δοθούν γραπτώς, καθώς και θα σας εξηγηθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

Ακριβώς όπως και για τη γαστροσκόπηση, κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα υποβληθείτε σε μέτρια καταστολή.

Για τον έλεγχο του εντέρου, η διαδικασία απαιτεί την έγχυση αέρα για να αποφευχθεί η κατάρρευση των τοιχωμάτων. Αυτό μας επιτρέπει να επιθεωρήσουμε ολόκληρο τον αυλό (εσωτερική περιοχή) του εντέρου. Ο αέρας μέσα στο έντερο μπορεί να προκαλέσει κάποιο φούσκωμα και δυσφορία μέχρι να αποβληθεί. Κατά κανόνα, το CO 2 (διοξείδιο του άνθρακα) χρησιμοποιείται, καθώς είναι πιο εύκολα ανεκτό από τον οργανισμό και μειώνει τη δυσφορία μετά την εξέταση, καθώς το CO2 απορροφάται 250 φορές ταχύτερα από τον κανονικό αέρα.

Αποτελεί κοινή παρανόηση ότι για να υποβληθείτε σε ενδοσκόπηση πρέπει να χορηγηθεί γενική αναισθησία. Η γενική αναισθησία απαιτείται για κρίσιμες χειρουργικές επεμβάσεις ή για χειρουργικές επεμβάσεις όπου ο ασθενής πρέπει να διασωληνωθεί. Το τμήμα μας χρησιμοποιεί μόνο μέτρια καταστολή για τις ενδοσκοπήσεις.

Δεν σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε βαριά μηχανήματα ή να οδηγείτε για το υπόλοιπο της ημέρας μετά τη νάρκωση. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να συνοδεύεστε στο κέντρο από κάποιον που μπορεί στη συνέχεια να σας οδηγήσει στο σπίτι.

Το εκπαιδευμένο προσωπικό μας χορηγεί τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για μια ήπια καταστολή. Η ομάδα περιλαμβάνει συνήθως έναν γαστρεντερολόγο και ενδοσκοπικούς νοσηλευτές. Ωστόσο, έχουμε πάντα στο χώρο μας έναν αναισθησιολόγο έτοιμο να επέμβει, εάν χρειαστεί, κατά τη διενέργεια αυτών των εξετάσεων.

Η παρουσία αναισθησιολόγου καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης απαιτείται κυρίως για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για επιπλοκές που σχετίζονται με την αναισθησία.

Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι:

Αιμορραγία, η οποία εμφανίζεται σε λιγότερο από το 1% των εξετάσεων και προκαλείται συχνότερα από μια πολυπεκτομή, με την αφαίρεση μεγάλων πολυπόδων, ή εάν ο ασθενής έχει διαταραχή της πήξης. Σε αυτή την περίπτωση, οι ασθενείς θα παρατηρήσουν είτε σκούρο κόκκινο είτε μαύρο αίμα και θα πρέπει να ενημερώσουν τον γιατρό τους. Συνήθως, η αιμορραγία θα εμφανιστεί αμέσως μετά τη διαδικασία. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί έως και 14 ημέρες μετά τη διαδικασία.

Η διάτρηση, δηλαδή το σχίσιμο του τοιχώματος του εντέρου, είναι μια άλλη πιθανή επιπλοκή με εξαιρετικά χαμηλή πιθανότητα. Ο κίνδυνος εμφάνισής της εξαρτάται από την υποκείμενη κατάσταση του κάθε ασθενούς. Η ύπαρξη φλεγμονής του εντέρου, η στένωση του εντέρου, η μεγάλη ηλικία, τα πολλαπλά προβλήματα υγείας, οι συμφύσεις από προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις, ο καρκίνος του εντέρου, η ισχαιμία του εντέρου, η εκτομή πολυπόδων (μεγαλύτερων από 1 cm), η διάταση των στενώσεων και άλλες τέτοιες μεταβλητές αυξάνουν τον κίνδυνο διάτρησης. Μια διάτρηση εκδηλώνεται συνήθως με έντονο κοιλιακό άλγος, ναυτία, πυρετό, έμετο ή αιμορραγία από το ορθό. Η θεραπεία, ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί ενδοσκοπικά επί τόπου ή χειρουργικά.

Το σύνδρομο μετά την πολυπεκτομή περιλαμβάνει μια τοπική φλεγμονή, χωρίς διάτρηση του εντέρου, που μπορεί να προκαλέσει πόνο, ευαισθησία και πυρετό έως και 5 ημέρες μετά την πολυπεκτομή. Συνήθως, η έναρξη είναι άμεση και αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβια υγρά, αντιβιοτικά και ανάπαυση του εντέρου (καμία πρόσληψη υγρών ή στερεών από το στόμα) για 1-3 ημέρες.

Μετά την εξέταση, θα μεταφερθείτε στην αίθουσα ανάνηψης όπου μπορείτε να ξαπλώσετε μέχρι να συνέλθετε πλήρως από τη νάρκωση. Οι ασθενείς επιβλέπονται από νοσηλευτή καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Εάν αισθανθείτε κοιλιακό πόνο ή φούσκωμα, θα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως σε ένα μέλος του προσωπικού. Αυτή η δυσφορία προκαλείται συνήθως από περίσσεια αέρα και σας ενθαρρύνουμε να τον αποβάλλετε. Η ανάρρωση από τη διαδικασία είναι σύντομη και τυχόν αισθήματα δυσφορίας είναι σπάνια και διαρκούν μόνο λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε από την ιατρική σας ομάδα για τη διαδικασία και τα ευρήματά της. Ακολουθεί γραπτή έκθεση, εκτυπωμένες εικόνες της εξέτασης και τυχόν περαιτέρω συστάσεις, όποτε κρίνεται σκόπιμο, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής αγωγής, των εξετάσεων παρακολούθησης, των εργαστηριακών/απεικονιστικών εξετάσεων ή ενός μελλοντικού ραντεβού για τακτική παρακολούθηση.

Στην περίπτωση που διενεργήθηκε βιοψία ή πολυπεκτομή, τα ιστοπαθολογικά αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μετά από περίοδο περίπου 10-12 ημερών. Μόλις τα ευρήματα είναι έτοιμα, η ιατρική σας ομάδα θα σας ενημερώσει αμέσως και, εάν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση, θα σας προσφέρει συστάσεις για το πώς θα προχωρήσετε.

Στοιχεία επικοινωνίας

24-hour Emergency Helpline

(+357) 25 208 000

Emergencies are not yet accredited of the General Health Care System

(+357) 25 208 000

Emergencies are not yet accredited of the General Health Care System.

Donate

Dr. Aris Angouridis

internist
About me:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.